De virtuele netwerkoperator Mobile Vikings is vandaag overgenomen door MEDIALAAN. Deze overname werd op 4 februari 2016 goedgekeurd door de door de Europese Commissie (in het kader van de goedkeuring van de overname van BASE door Telenet) en op 28 januari 2016 door de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Na JIM Mobile heeft MEDIALAAN nu een tweede mobiel merk in portefeuille en wordt het bedrijf zo een volwaardige mobiele dienstverlener.

De overname past in het toekomstverhaal van MEDIALAAN, waarin het uitbouwen van een rechtstreekse relatie met de eindgebruiker steeds belangrijker wordt.

Peter Bossaert, CEO MEDIALAAN: “Met de goedkeuring van de Europese Commissie en de BMA kunnen we nu volop onze MEDIALAAN MOBILE poot uitbouwen. We zijn niet langer een klassieke broadcaster, maar wel een innovatief mediabedrijf dat zich inzet op én tv én radio én mobile. Een rechtstreekse relatie met kijkers, luisteraars en klanten wordt meer dan ooit belangrijk voor ons.”

Herbert Vanhove stuurt als directeur Mobile de poot MEDIALAAN Mobile aan. In die hoedanigheid leidt hij vanaf nu ook Mobile Vikings.

Herbert Vanhove, directeur Mobile: “We zijn bijzonder trots dat Mobile Vikings en MEDIALAAN de handen in elkaar kunnen slaan. Ik kijk er persoonlijk ook naar uit om samen met het Mobile Vikings team het succesverhaal van Mobile Vikings verder uit te bouwen.“