Vanaf dit najaar zal VTM nu ook veldrijden rechtstreeks uitzenden met de BRICO CROSS: een gloednieuwe reeks van minstens vijf wedstrijden. De BRICO CROSS is al het tweede wielerproject dat VTM SPORT mee ondersteunt, na de Napoleon Games Cycling Cup. 

“Veldrijden zit in het hart van elke Vlaming. Na onze instap in het wegwielrennen is dit voor VTM een mooie nieuwe uitdaging om de wielersupporter op een professionele manier van topsport te laten genieten. Als deel van VTM NIEUWS willen we veldrijden vanop de eerste rij aanbieden aan onze kijkers in de beste omstandigheden,” aldus Peter Denruyter, Chef Sport VTM NIEUWS. “VTM en BRICO CROSS zoeken de opvolgers en uitdagers van Sven Nys, Niels Albert, Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Lars van der Haar... voor het jaar 2020.”

Net als bij de andere wedstrijden zal ook de BRICO CROSS mee becommentarieerd worden door VTM-wielerspecialist Merijn Casteleyn. Voor de wedstrijden veldrijden sluit ook tienvoudig Belgisch kampioen veldrijden Roland Liboton aan. Inleiding en nabeschouwing komen van sportankers Tom Coninx of Maarten Breckx, die telkens interessante gasten uitnodigen. 

In de eerste wedstrijd van de BRICO CROSS op zondag 11 september 2016 beklimmen veldrijders opnieuw de legendarische Muur van Geraardsbergen. De laatste echte veldrit op de Muur dateert al van 1998. Na de openingscross in Geraardsbergen, worden er nog zeker vier andere wedstrijden gereden in de BRICO CROSS: de Berencross in Meulebeke (zaterdag 8 oktober), de Versluys Cyclocross in Bredene (vrijdag 30 december), de Parkcross in Maldegem (woensdag 1 februari) en tot slot de Vestingcross in het Nederlandse Hulst (zondag 12 februari). Mogelijk sluiten op een later tijdstip nog andere organisaties aan.