In 1989 valt de Berlijnse Muur, wordt George Bush beëdigd als 41ste president van de Verenigde Staten, bereikt de ruimtesonde Voyager 2 de planeet Neptunus, wordt Axel Witsel geboren, voeren The Bangles de hitlijsten aan met Eternal Flame … En maakt de Vlaamse televisiekijker voor het eerst kennis met VTM. Op 1 februari 1989 om 19u00 startte onze zender namelijk met het Openingsgala. Daarna was het de beurt aan VTM NIEUWS en de Amerikaanse serie Hunter.

Een verjaardag vraagt om taart. Zeker als je 25 wordt. Bijgevolg trakteerden we onze medewerkers op tal van zoetigheden. VTM-pioniers Dany Verstraeten en Koen Wauters waren van de partij om de verjaardagstaart aan te snijden. Bij MEDIALAAN vinden we een verjaardag pas geslaagd als je kan delen. En dus stuurden we Francesca Vanthielen, Stef Wauters, Jill Peeters, Mathias Coppens, Dina Tersago, Nathalie Meskens, Kürt Rogiers, Evi Hanssen en Rani De Coninck op pad door Vlaanderen om VTM-verjaardagstaarten uit te delen. De verrassende reacties zenden we uit op vrijdag 31 januari en tijdens het weekend van 1 februari tussen onze programma’s door.

Ook onze nieuwsredactie pikt in op de 25ste verjaardag en brengt de komende dagen in VTM NIEUWS hierover verslag uit. Zo was founding father Mike Verdrengh vanmiddag te gast voor een gesprek over de start van VTM, de evolutie binnen het televisielandschap en zijn kijk op de toekomst. Tijdens het weekend zijn onder meer reportagemakers Luk Alloo en Paul Jambers, en de presentatoren Francesca Vanthielen en Koen Wauters aan zet.

De verjaardag krijgt nog een uitloper in de grote vakantie. Want tijdens de zomer van 25 jaar VTM mag de kijker zich ook nog verwachten aan entertainment naast het tv-scherm.