Wij krijgen een nieuwe naam, meer bepaald MEDIALAAN. Die komt in de plaats van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), het moederbedrijf van televisiezenders VTM, 2BE, Vitaya, VTMKZOOM en JIM en radiozenders Q-music en JOE fm. Onze nieuwe baseline wordt 'maak het mee'.

De wijziging past in de merkenstrategie die VMMa voert. Het corporate merk MEDIALAAN moet de identiteit van het bedrijf duidelijker maken, én vooral de sterke televisie- en radiomerken ondersteunen. Een nieuwe naam is alvast het begin van dit proces.

Peter Bossaert, CEO VMMa: "De toekomst van media draait om goede content en sterke merken. Wij hebben het voorrecht om beide in huis te hebben. Onze sterke publieksmerken zowel in televisie als in radio krijgen via het nieuwe corporate merk ondersteuning en stabiliteit. Bovendien zorgt een duidelijk herkenbaar corporate merk voor een verbindende factor voor iedereen die bij of voor ons werkt. We wilden bovendien al langer af van het nogal institutionele 'Vlaamse Media Maatschappij'. MEDIALAAN is een naam die voor de hand ligt omdat iedereen die al wel kent en gebruikt."

Erwin Deckers, CCO VMMa: "De naam MEDIALAAN verwijst naar de fysieke plaats waar ons bedrijf gevestigd is, namelijk Medialaan 1 in Vilvoorde. Maar voor ons is het vooral een symbolische plaats. MEDIALAAN is een laan waar leuke huizen staan. Huizen waarin radio en tv gemaakt wordt die allemaal in het hoofd en hart van de Vlaming wonen. MEDIALAAN is een wereld waar talent en ideeën elkaar versterken. De baseline 'maak het mee' geldt voor kijkers en luisteraars die onze merken beleven, medewerkers die onze merken letterlijk mee maken en alle mogelijke partners die betrokken zijn bij ons verhaal."