MEDIALAAN lanceert het online televisieplatform Stievie FREE. Met Stievie FREE kan iedereen gratis naar vijf zenders van MEDIALAAN (VTM, 2BE, Vitaya, VTMKZOOM & Qmusic) kijken. Daar komt binnenkort ook nog de nieuwe kinderzender KADET bij. Kijken kan zowel live als licht uitgesteld, tot 6 dagen terug, op laptop en desktop, tablet en in het voorjaar 2016 ook op smartphone.

Herbert Vanhove, directeur Mobile en Innovatie bij MEDIALAAN: "We willen onze kijkers niet alleen de beste programma’s, maar ook het grootst mogelijke gebruikscomfort aanbieden: kijken wat je wil, wanneer je wil, waar je wil, via elk netwerk en op elk scherm. Dat alles, in combinatie met een zeer intuïtieve interface, bezorgt de kijker een optimale tv-beleving. Vandaar onze baseline ‘Watch it your way’. Iedereen kan met Stievie FREE gratis tv kijken, zoals hij of zij dat zelf wil.”

 

Innovaties zorgen voor nieuwe kijkers en nieuwe kijkmomenten

Vorig jaar is MEDIALAAN gestart met het aanbieden van volledige afleveringen op vtm.be. Een instant succes: 650.000 mensen gebruiken ondertussen het platform en afgelopen najaar waren er ongeveer 2,7 miljoen views per maand van volledige afleveringen. Vooral bij jonge mensen is dit aanbod populair. 40% van de jongeren (15 tot 24 jaar) in Vlaanderen zijn gebruiker van vtm.be. Met Stievie FREE krijgen deze gebruikers een extra aanbod, inclusief live kijken en programma’s van andere MEDIALAAN zenders.

 

Gebruikscomfort staat centraal

In al de ontwikkelingen is het gebruikscomfort steeds centraal gesteld. Dat begint bij de registratie. Na het invullen van de persoonlijke gegevens kan de gebruiker meteen beginnen kijken. De reeds bestaande Stieve-klanten en vtm.be-gebruikers hoeven zelfs niet te registeren en kunnen met hun bestaand account inloggen op Stievie FREE. 

Ook de interface is bijzonder intuïtief. Met drie verschillende tabs kan de gebruiker zorgeloos tv-kijken: de homepagina met mogelijkheid om live te kijken, de tv-gids met volledige programmering per dag en per zender en de programma’s-tab met een overzicht van programma’s over alle zenders heen.

 

Targeted advertising

MEDIALAAN kan Stievie FREE gratis aanbieden aan iedereen dankzij toepassing van het reclamemodel dat nu al gehanteerd wordt bij vtm.be. Daarbij wordt met korte reclameblokken gewerkt die niet doorspoelbaar zijn. Stievie FREE gebruikt ook targeted advertising, reclameboodschappen op maat die de Stievie FREE-gebruiker te zien krijgt op basis van zijn/haar profiel. In een eerste fase gebeurt dit op basis van leeftijd en geslacht.

 

Stievie betaal-app

Met Stievie FREE in de startblokken, richt MEDIALAAN zich nu op de vernieuwing van de Stievie betaal-app, de betalende versie van Stievie met meer kanalen. Die wordt in de loop van 2016 verwacht.

 

Praktisch

Stievie FREE is volledig gratis. En is te vinden op www.stievie.be (webversie) en in de App Store en in de Google Play Store (voor tabletversie).