Vanaf 1 november 2016 heeft VTMKZOOM een eigen nieuwsuitzending: Het Sinterklaasnieuws.

De nieuwsuitzendingen worden dagelijks uitgezonden en staan volledig in het teken van de komst van Sinterklaas op 6 december.

Het Sinterklaasnieuws wordt gepresenteerd door de Nieuwspiet (Patrick Onzia). De belangrijkste nieuwsfeiten van de dag worden verzameld door Journalistenpieten en reporters ter plaatse. Zo gaan speciale reporters Chris Van Espen en Nathan Naenen langs bij de Smid (Geert Van Rampelberg) en Hulpspeurpiet (Frank Focketyn).

Wil je weten of het mooi weer zal zijn wanneer Sinterklaas aankomt in BelgiĆ«? Ontdek het op zondag in Het Sinterklaasweer, gepresenteerd door weervrouw Eva Clockaerts. Daarnaast komt elke week een bekende vriend van Sinterklaas zijn of haar favoriete Sinterklaasliedje zingen. Zingt Dimitri Leue het liefst Sinterklaas Kapoentje? Volg het Sinterklaasnieuws dagelijks en kom het allemaal te weten! 

De uitzendingen van Het Sinterklaasnieuws zijn vanaf dinsdag 1 november 2016 elke dag om 18.40 uur te zien bij VTMKZOOM of online op vtmkzoom.be en via de VTMKZOOM-app.