De Rode Neuzen Dag-tent op het Sint-Pietersplein in Gent, waar vandaag – vrijdag 25 november 2016 – de Countdown start richting Rode Neuzen Dag op 3 december, kan omwille van een technisch probleem vandaag niet opengaan voor het grote publiek. Zoals gebruikelijk, wordt er een technische controle gedaan voorafgaand aan grote evenementen. De onafhankelijke keurder heeft vastgesteld dat de stabiliteit van een deel van de vloer op dit moment niet voldoet aan de technische vereisten. Hierdoor kan de stabiliteit van de vloer niet gegarandeerd worden als er een grote massa aanwezigen is. Voor MEDIALAAN gaat veiligheid boven alles. Om geen enkel risico te nemen, is er daarom beslist om voorlopig de deuren van de tent niet te openen voor het grote publiek. Voor een beperkt publiek kan het wel, dus de uitzendingen van Qmusic en het Rode Neuzen Dag Nieuws vanuit de tent komen niet in het gedrang. 

De aannemer voert vandaag nog de nodige werken uit om de stabiliteit van de vloer te garanderen, zodat de tent hopelijk morgen kan opengaan voor het grote publiek.

MEDIALAAN vindt het jammer dat alle enthousiaste actievoerders vandaag niet in de tent binnen kunnen en hoopt ze er morgen met open armen te mogen ontvangen. De beloofde traktatie van burgemeester Daniël Termont om 19.00 uur blijft zoals voorzien, maar zal nu buiten de tent doorgaan. Gabriel Rios zal een extra optreden geven op dat uur voor iedereen die iets komt drinken. Er is ook een alternatieve locatie voor de comedyshow vanavond om 20.00 uur met Tom Cools en William Boeva: campus Tweekerken van de Universiteit van Gent.