Vanaf zondagavond 28 augustus 2016 is het zover: dan krijgt Qmusic, het grootste radiomerk van MEDIALAAN, een televisiepoot. Q2 neemt om 20.30 uur het tv-signaal over van 2BE. De doelgroep blijft jonge mensen. De aftrap wordt gegeven met de Amerikaanse reeks Quantico en de award-winnende reeks Mr. RobotQmusic start met een nieuwe programmering en dat vanaf maandag 29 augustus. Het nieuwe ochtendduo Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen geeft om 06.00 uur het startschot. 

 

Najaar Q2

Q2 zet in op de beste internationale series en films, topvoetbal met Champions League en heel wat programma’s rond avontuur en muziek. Q2 brengt dit najaar ook de nieuwe topreeksen Rosewood en The Muppets. Daarnaast staan er nieuwe seizoenen van o.a. Game of Thrones, Grimm, Homeland, Agent Carter, Bones en Person of Interest gepland.

In het avontuurlijke genre is er Peking Express, waarvoor er volop duo’s gezocht worden. Q2 gaat ook QDoc uitzenden: een reeks documentaires over spraakmakende persoonlijkheden en thematieken.The Graham Norton Show krijgt dit jaar een plaatsje bij Q2: telkens een week na BBC staat er een nieuwe aflevering van de Britse talkshow gepland. Tot slot wordt er op zoek gegaan naar Amerikaans zangtalent in The Voice USA: Miley Cyrus, Alicia Keys, Adam Levine en Blake Shelton staan al klaar als coaches.

De beste comedyreeksen kan je nog steeds bij Q2 terugvinden. Naast The Big Bang Theory en nieuwe seizoenen van New Girl, Modern Family, The Middle en Brooklyn Nine-Nine is er de nieuwkomer Life in Pieces. Ontdek de eerste beelden van Q2 op sneakpeek.q2.be

 

Najaar Qmusic

Op maandag 29 augustus 2016 start ook Qmusic met de nieuwe programmering. Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen presenteren om 6.00 uur voor de eerste keer in de ochtend. Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe zijn dan weer aan zet in de de avondspits (16.00 uur – 19.00 uur). Daarnaast staan luisteraars meer dan ooit centraal in de nieuwe programmering. Zij beslissen elke weekdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur welke muziek er gedraaid wordt. De rest van de weekprogrammatie kan je hieronder terugvinden.

In het weekend is Bandits-drummer Toon Smet een nieuwkomer tussen 9.00 uur en 12.00 uur en keert An Lemmens terug, maar dan op zaterdag én zondag (19.00 uur– 20.00 uur ). Born presenteert ook een eigen programma op zondagavond (20.00 uur- 23.00 uur)