Zwemmen tussen piranha's of water in brand steken. De broers Coppens hebben de guts om elke uitdaging aan te gaan. Voor het vierde seizoen van Het Lichaam van Coppens schenken ze hun lichaam opnieuw aan de wetenschap om een antwoord te vinden op allerlei wetenschappelijke vragen.

Staf en Mathias voeren heel wat tests uit in hun vernieuwde studio. Daarnaast trekken ze naar alle uithoeken van België om hun experimenten op het terrein uit te voeren. Kan een mens vliegen? Op vraag van vele kijkers zoeken de broers meteen uit hoe het voelt om te vliegen als een vogel.

Mathias Coppens: "Het was onmogelijk om te weerstaan aan de lokroep van de wetenschap. Want wie wil er nu niet weten of je zelf Stonehenge kan bouwen en of je een looping kan maken met een schommel? Dit seizoen is het allemaal nog iets meer, nóg zotter en meer dan ooit willen we onze experimenten tot bij de mensen thuis brengen en hen erbij betrekken."

Verwacht je aan een groot pak lef gecombineerd met de nodige humor! Het Lichaam van Coppens is vanaf 3 november 2016 elke donderdagavond te zien bij VTM om 20.35 uur.