Op maandag 2 mei 2016 start de gloednieuwe reeks ‘The People v. O.J. Simpson: American Crime Story’ bij 2BE, een serie die zich baseert op waargebeurde verhalen. 

"The trial wasn't the whole story. This is!". Het eerste seizoen draait geheel rond dé rechtszaak van de eeuw in Amerika: het proces van O.J. Simpson. Deze football-legende haalde het wereldnieuws nadat hij in 1994 beschuldigd werd van de brutale moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar goede vriend Ron Goldman. Alle bewijslast leek in de richting van O.J. te wijzen, maar hij werd alsnog vrijgesproken. 

Cuba Gooding Jr. kruipt in de huid van voormalig American footballspeler O.J. 'The Juice' Simpson tijdens zijn moordzaak. Acteurs als John Travolta, David Schwimmer, Sarah Paulson en Nathan Lane maken ook deel uit van deze topcast. 

Regisseur Ryan Murphy over het eerste seizoen: “In deze serie kiezen we er bewust voor om geen kant te kiezen. We proberen een correct beeld te schetsen van het verloop van de beruchte rechtszaak en wat er zich achter de schermen afspeelde. We willen aantonen hoe een combinatie van overmoed bij de openbare aanklagers, de spitsvondigheid van de verdediging en het bewogen verleden van de LAPD met de zwarte gemeenschap uiteindelijk leidde tot de vrijspraak van O.J. Simpson.”

Hou maandagavond alvast vrij in je agenda. Op deze avond kan je steeds kijken naar dubbelafleveringen van deze reeks om 20.35 bij 2BE