Met JIM Mobile heeft MEDIALAAN vandaag al een mobiel merk in portefeuille. Nu komt daar de overname van de virtuele netwerkoperator Mobile Vikings bij. MEDIALAAN wordt zo een volwaardige mobiele dienstenverlener die gebruik zal maken van het BASE-netwerk. De uitbreiding van zijn mobiele activiteiten past perfect in het toekomstverhaal van MEDIALAAN, waarin het bouwen aan een sterke relatie met de kijker/consument centraal staat.

Peter Bossaert, CEO MEDIALAAN: "Misschien leek JIM Mobile tot op heden het buitenbeentje van MEDIALAAN. Toch is het al vele jaren een sterkhouder. Vanuit onze mobiele activiteiten volgen we Mobile Vikings al langer. Met Mobile Vikings halen we veel extra kennis in huis over het onderhouden van een sterke relatie met de eindgebruiker. Steeds meer is dat een stokpaardje van MEDIALAAN. Onze merken vtm.be, Qmusic, VTMKZOOM en Stievie werken al langer aan een hechte en sterke rechtstreekse relatie met hun kijkers of luisteraars. Het is als audiovisueel bedrijf dan ook een logische stap om in die mobiele markt actief te zijn."

De mobiele activiteiten van MEDIALAAN zullen als MEDIALAAN Mobile door het leven gaan. Herbert Vanhove, nu directeur Innovatie en Exploitatie, zal als directeur Mobile hiervan de leiding nemen.

Herbert Vanhove, directeur Mobile: "Het verhaal van Mobile Vikings is indrukwekkend. Het is een innovatieve mobiele dienstenverlener met een bijzondere focus op mobiele dataconsumptie. De kracht van het model zit in de community waarbij de link tussen de leden heel sterk is en waardoor op zes jaar tijd een heel mooi en nog steeds groeiend ledenbestand is uitgebouwd. Vanzelfsprekend wil MEDIALAAN dit community model verder uitbouwen." 

Deze overname is enkel mogelijk mits goedkeuring van de Europese en Belgische mededingingsautoriteiten. * 

Mobile Vikings

MEDIALAAN wordt 100% eigenaar van Mobile Vikings, een mobiele dienstverlener die het netwerk van BASE gebruikt. Mobile Vikings, goed voor 240.000 leden, werd opgericht in 2009, opereert vanuit Hasselt en telt 60 werknemers. Het is een innovatief bedrijf dat dankzij een slim community model in korte tijd sterk groeide.

JIM Mobile ook integraal naar MEDIALAAN

Het merk JIM Mobile, goed voor meer dan 200.000 klanten, werd gebouwd vanuit MEDIALAAN, maar de klantencontacten gebeurden door BASE. Die klanten worden nu integraal overgenomen door MEDIALAAN, als de overeenkomst goedgekeurd wordt.

MEDIALAAN wordt een full MVNO

MEDIALAAN wordt dus een full MVNO (Mobiele Virtuele Netwerk Operator) die zal gebruik maken van het netwerk van BASE. Door de overnames van Mobile Vikings en JIM Mobile zal MEDIALAAN een substantiƫle mobiele dienstenverlener in Belgiƫ worden na Proximus, Mobistar, Telenet en BASE. Dit op basis van een full MVNO-contract tussen MEDIALAAN en BASE dat op termijn van toepassing zal zijn voor zowel de Mobile Vikings als de JIM Mobile klanten.

 

* Dit alles vloeit voort uit de mogelijke overname van BASE door Telenet die thans wordt onderzocht door de Europese Commissie. In dat kader heeft Telenet voorzien dat, eens zij eigenaar is van BASE, zij de JIM Mobile klanten en het aandeel in Mobile Vikings zal verkopen zodat een nieuwe, sterke mobiele dienstenverlener kan ontstaan en er genoeg concurrentie blijft op de mobiele markt. 

Bovenstaande verrichtingen kaderen in de verbintenissen die Telenet heeft ingediend bij de Europese Commissie met het oog op de overname van BASE en zijn dan ook onderhevig aan de goedkeuring door de Europese Commissie van de overname door Telenet van BASE. Deze overname is enkel mogelijk mits goedkeuring van de Europese en Belgische mededingingsautoriteiten.