In de week van 20 maart 2017 staat MEDIALAAN stil bij de ingrijpende gebeurtenissen die een jaar geleden plaatsvonden in Zaventem en Brussel. 

 

DINSDAG 21 MAART

BELGIË NA DE AANSLAGEN: HET GROTE DEBAT

Om 22.45 uur zendt VTM NIEUWS de speciale aflevering ‘België na de Aanslagen: Het Grote Debat’ uit, live vanop de luchthaven van Melsbroek. Stef Wauters en Elke Pattyn ontvangen verschillende gasten waaronder Jan Jambon, Charles Michel en Faroek Özgunes; maar ook overlevenden, nabestaanden en hulpverleners. Zij zullen samen proberen een antwoord te bieden op de vragen van de kijker. 

Stef Wauters: “Het wordt geen herdenkingsprogramma, maar een debat met de blik op de toekomst. Een totaalverhaal met een brede waaier van getuigenissen en gesprekken. We willen antwoorden zoeken op de vele vragen waar we nog mee zitten.”  

 

WOENSDAG 22 MAART

NATIONALE HERDENKING IN ZAVENTEM EN BRUSSEL

Op 22 maart start om 07.00 uur de rechtstreekse uitzending van de grote nationale herdenking, die VTM in samenwerking met VRT, RTBF en RTL-TVI organiseert. Birgit Van Mol zal deze presenteren vanuit de nieuwsstudio in Vilvoorde, samen met VTM terreurexpert Faroek Özgunes. De live uitzending zal duren tot ongeveer 11.15 uur en ook te volgen zijn via vtmnieuws.be, de VTM NIEUWS-app en Facebook. 

QMUSIC EN JOE DRAAIEN ELK UUR EEN SYMBOLISCHE PLAAT

Tijdens ’22 maart, één jaar later’, herdenken Qmusic en Joe een hele dag lang de tragische gebeurtenissen. Van 08.00 uur tot 23.00 uur  zullen de dj's elk uur dezelfde symbolische plaat op beide zenders draaien om stil te staan bij de slachtoffers en hun nabestaanden.

SPECIALE UITZENDING BIJ JOE DOOR BIRGIT VAN MOL

Na de extra VTM NIEUWS-uitzending trekt Birgit de Joe-studio in van 19.00 uur tot 21.00 uur. In deze speciale rubriek gaat ze op zoek naar het menselijke verhaal achter de gebeurtenissen om de vele hulpverleners en nabestaanden een hart onder de riem te steken.