Het CIM heeft de nieuwe luistercijfers voor de Vlaamse radiomarkt bekendgemaakt. Deze resultaten gaan over de periode van 7 januari tot en met 15 april 2017.

Qmusic haalt 11,1% marktaandeel op 12+ en blijft zo de derde grootste radiozender in Vlaanderen. In bereik is Qmusic de tweede grootste zender met 760.000 Vlamingen die dagelijks luisteren. Joe behaalt één van de beste scores van de afgelopen jaren met 8,4% marktaandeel op 12+. Op de doelgroep met de 18 tot 54-jarigen blijven Qmusic en Joe samen stabiel met 28,5% marktaandeel.

Iwan Reuvekamp, programmadirecteur radio: “We blikken terug op een fijn voorjaar. We hebben weer heel wat zotte projecten kunnen steunen met de Plezante Premies bij Qmusic en Joe heeft alle broers en zussen in Vlaanderen op een piëdestal gezet met de Heilige Broer- en Zusdag. We kijken nu uit naar de zomer waar we met onze beide zenders onze luisteraars opzoeken: we openen opnieuw ons Q-Beach House en Joe maakt live radio op heel wat zomerevents. Ondertussen zijn we achter de schermen volop bezig met de voorbereidingen van het najaar, al houden we die plannen nog even geheim.”

In aantocht

Op 1 juni start Qmusic met de Foute Maand om af te tellen naar de Foute Party op 30 juni 2017 in Flanders Expo in Gent. Op 1 juli opent Qmusic opnieuw de deuren van het Q-Beach House in Oostende. Joe staat vanaf maandag 19 juni tijdens Celebrate the 90’s helemaal in het teken van de iconische jaren ’90. In de zomer trakteert Joe op ijsjes met de Joe-ijskar en de radiozender trekt met de Joe-zomerbus naar heel wat events in gemeenten en steden om live radio te maken.

Van een spetterende zomer gesproken!