Het leven en de loopbaan van Tom Boonen zijn welbekend: zijn wielertriomfen, zijn valpartijen, zijn escapades en zijn populariteit. Onder die laag van beroemdheid schuilt een man die zichzelf nog niet volledig heeft prijsgegeven. 

In een nieuw VTM-programma volgt Koen Wauters Tom Boonen in de laatste maanden, misschien zelfs jaren, van zijn loopbaan als wielrenner. Bovendien zal Koen Toms eerste stappen in zijn nieuwe leven na de koers volgen.

Tom kijkt er alvast naar uit: “Het feit dat Koen Wauters me gaat volgen op het moment dat de camera’s van de sportjournalisten uitgaan, geeft me een comfortabel gevoel. Hij weet als geen ander hoe het is om onophoudelijk onder een vergrootglas te leven en wat dat met een mens doet: van de meest moeilijke tot de meest euforische momenten. Ik ben blij dat hij de komende tijd mijn ‘compagnon de route’ is…”.

Vanaf wanneer kan je deze nieuwe reeks volgen bij VTM? Dat hangt volledig af van het moment waarop Tom Boonen beslist zijn fiets definitief aan de haak te hangen.