Op maandag 25 april 2016 werd het VTMKZOOM-programma 'Klimax' bekroond met de Persprijs van De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) in de categorie 'Televisie Nederlandstalig'. Jill Peeters, het gezicht van de reeks, en Bab Buelens, de presentatrice van het programma, namen de prijs in ontvangst uit handen van Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling Marghem

'Klimax' is het eerste programma in Vlaanderen over klimaatverstoring op kindermaat. In 'Klimax' wil VTM-weervrouw en klimaatdeskundige Jill Peeters via entertainment en plezier de oorzaken van klimaatverandering verduidelijken. Ze legt ook op een speelse manier uit hoe milieuproblemen opgelost kunnen worden. Dit doet ze aan de hand van leuke experimenten. 

De jury reageert met lovende woorden: “We stellen het op prijs dat een kinderzender aandacht besteedt aan de klimaatproblematiek. 'Klimax' doet dat met concrete voorbeelden en toepassingen met een speelse toets. We willen ook onze waardering uitspreken voor de inzet van weervrouw Jill Peeters om het brede publiek bewust te maken van de klimaatverandering en zijn gevolgen.”

Door de erkenning van de prijs heeft VTMKZOOM besloten om alle afleveringen van het programma online aan te bieden op vtmkzoom.be, zodat iedereen de reeks kan (her)bekijken.