Midden 2014 startte VTM met het gratis aanbieden van volledige afleveringen op vtm.be en via de VTM-app. Een groot succes, want intussen werden er 1,1 miljoen accounts  aangemaakt om die afleveringen te kunnen bekijken.

VTM gaat nu nog een stapje verder om de kijkervaring te verbeteren en lanceert een nieuwe innovatie. Vanaf maandag 23 mei 2016 kunnen bezoekers van vtm.be en gebruikers van de VTM-app eender waar en wanneer  live en (licht) uitgesteld naar VTM kijken. En dit zowel op laptop en PC, als op smartphone en tablet (Android en iOs).

  • Wordt er soms thuis gevochten om de afstandsbediening? Geen nood! Vanaf maandag kan je jouw favoriete VTM-programma gewoon online live bekijken op vtm.be of via de VTM-app.
  • Sta je in de file? Of moet je de kinderen eerst nog in bed leggen en mis je hierdoor de eerste minuten van Mijn Pop-Uprestaurant 2016?  Via de VTM-app of site kan je de uitzending gewoon online herstarten.
  • Blijf je op reis graag de gebeurtenissen in Familie volgen? Goed nieuws! Zelfs in het buitenland kan je nu live en (licht) uitgesteld naar VTM kijken.
  • Daarnaast blijft de content nog altijd tot vier weken na de uitzending online beschikbaar.

Gratis kijken met aangepaste reclamebeleving

Het live en uitgesteld kijken op vtm.be en de VTM-app is een gratis dienst. Dit kan via een aangepast reclamemodel. Mensen die live kijken op de online platformen krijgen reclameblokken te zien zoals op antenne. Zij die uitgesteld kijken op vtm.be of in de app, krijgen kortere reclameblokken, met targetted advertising, op maat van de kijker, te zien.