Vorig jaar maakten we kennis met Over de Streep, een eenmalig programma in het kader van Rode Neuzen Dag, waarin jongeren gevolgd worden tijdens hun workshop Challenge Day. Tijdens die dag krijgen leerlingen de kans om zonder woorden hun diepste gevoelens met elkaar te delen, pakkende getuigenissen te doen en het onderlinge respect te vergroten. Als ze zich herkennen in een stelling over hun emoties, stappen ze samen over de streep.

De workshop werd overgenomen uit de Verenigde Staten. Dit schooljaar nemen in Vlaanderen vijf scholen deel aan Challenge Day met de opbrengst van Rode Neuzen Dag 2015. Over de Streep volgt dit jaar de leerlingen van één van die scholen. 85 vierdejaars uit Voeding en Verzorging van het Kortrijkse RHIZO laten dit jaar in hun hart kijken. Sean Dhondt gaat voor de tweede keer mee over de streep en Evi Hanssen zet zich als ambassadrice van Rode Neuzen Dag 2016 graag mee in om de problemen bij jongeren bespreekbaar te maken.

Evi Hanssen: "Mijn middelbaar was wel ok, maar die periode ging samen met het begin van de psychische problemen bij mijn broer. Ik voelde me toen ingekapseld in allemaal verschillende emoties en wist niet hoe ik eruit moest komen. Een Over de Streep zou me toen geholpen hebben om me te durven openstellen."

Ben jij benieuwd naar de uitzending? Bekijk Over De Streep op maandag 14 november 2016 om 21.45 uur bij VTM.