24 op 24 en 7 op 7 staan er voor aanstaande ouders tal van professionals klaar met hun onmisbare hulp en expertise. De authentieke reportagereeks Echte Mensen: Nieuw Leven, brengt gedurende zeven weken de sterke mensen in beeld die betrokken zijn bij de diverse stappen van zwangerschap tot geboorte.

Unieke kijk op nieuw leven

De cameraploeg kreeg maandenlang toegang tot de ziekenhuis- en bevallingskamers, operatiekwartieren en ambulances van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, het AZ Sint-Jan in Oostende en vroedvrouwenpraktijk La Madrugada in Antwerpen. Alles werd vastgelegd, waardoor je als het ware kan meekijken met de dokters en de acties en emoties vanop de eerste rij meebeleeft.

Vanuit verschillende invalshoeken

Bevallen kan een heel natuurlijke en intense gebeurtenis zijn, maar even vaak zijn er medische specialisten nodig. Echte Mensen: Nieuw Leven toont zowel de emotionele als de hoogtechnologische verhalen, steeds gebracht vanuit het standpunt van de zorgverleners zelf. Ook de patiënten, ouders en baby's vormen de rode draad doorheen de afleveringen.

Vroedvrouw Anneleen: “Je maakt deel uit van één van de meest ingrijpende momenten in iemands leven. Het is een voorrecht om dat vertrouwen te krijgen.”

Kijk mee naar Echte Mensen: Nieuw Leven, vanaf maandag 17 april om 21.55 uur bij VTM.