31 mei werden in Brussel voor de 54ste keer de jaarlijkse Belfius-persprijzen uitgereikt. VTM NIEUWS-journalisten Farouk Özgünes en An Berger wonnen de Belfius-persprijs 2016, in de categorie ‘Televisiepers’, voor hun reportage rond Salah Abdeslam van vorig jaar. De Belfius-prijs is één van de belangrijkste persprijzen in ons land en het is inmiddels de vierde keer dat Farouk deze binnenrijft. 

Samen onderzochten Berger en Özgünes voor het VTM NIEUWS-programma  FAROEK de rol van Salah Abdeslam bij de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs en die van 22 maart 2016 in ons land. De reportage werd uitgezonden op 13 november 2016, exact één jaar na de terreuraanslagen in Parijs, bij VTM.

Faroek Özgünes: "We zijn blij dat de jury gekozen heeft voor een onderzoeksreportage die én onthullend én kritisch is voor het politieonderzoek naar terrorisme in ons land. Het was geen evidente reportage, maar we denken dat we een nieuw licht hebben geworpen op de rol van Salah Abdeslam bij de aanslagen in Parijs en in ons land. Deze prijs is een mooie bekroning.” 

Proficiat