Dat er in Vlaanderen heel wat muzikaal talent verborgen zit, hebben we al mogen ontdekken in o.a. The Voice en Belgium's Got Talent. In het nieuwe programma The Band gaan Vlaanderen en Nederland deze keer samen op zoek naar een Nederlandstalige jongensgroep.

Op donderdag 24 november 2016 trapten presentatoren Laura Tesoro, Niels Destadsbader en Jim Bakkum de opnames van The Band af in de AED-studio's in Lint. Het publiek voor de audities bestaat uit een 100-koppige publieksjury die bepaalt wie goed genoeg is om door te gaan. De kandidaten performen individueel met een zelfgekozen Nederlandstalig nummer voor vier tribunes gevuld met 25 kinderen, 25 jongens, 25 meisjes en 25 ouders. Alleen de strafste kandidaten die drie van de vier tribunes weten te openen, verzilveren een plekje in de liveshows waar ze zich zullen moeten bewijzen voor de jury van professionals.

Rapster en queen van de Vlaamse lyrics Slongs Dievanongs, muziekautoriteit Kris Wauters, dans- en stagingcoach Min Hee Bervoets en de Nederlandse singer-songwriter Nielson gebruiken hun expertise om uiteindelijk te bepalen welke jongens deel zullen uitmaken van 'The Band'.

Kris Wauters: "De bedoeling van een goeie band is dat het geheel straffer is dan de optelsom van de individuele leden. Talent is uiteraard onontbeerlijk, maar het mag net iets méér zijn: ik ga zeker ook op zoek naar persoonlijkheid en waarachtigheid. Het feit dat de groep straks in het Nederlands zal zingen, maakt het extra speciaal: dat soort band bestaat gewoonweg nog niet in de Lage Landen. En als we de juiste mensen vinden en die dan de juiste songs kunnen aanreiken, zou dit wel eens een succesverhaal kunnen worden."

Wie kan het beste samenwerken? Wie wordt als favoriet bestempeld? Je komt het in het voorjaar van 2017 te weten bij VTM en Fox Nederland.

Wil je zelf de mannelijke zangtalenten gaan beoordelen tijdens een opname? Bestel nu je gratis tickets via vtmtickets.be.