Een eigen huis, waar jongeren met psychische problemen laagdrempelige hulp kunnen krijgen. Tijdens Rode Neuzen Dag 2016 droomden VTM, Qmusic en Belfius al luidop over zo’n plek, liefst in elke provincie één. 

Wat later werden de plannen concreet, kozen jongeren de naam ‘Overkop’ en was er dat gigantische bedrag: €4.103.677! En nu heeft de jury uit alle dossiers gekozen welke organisaties binnenkort de fondsen krijgen om hun Overkop-huis te openen.

Met Gent, Genk, Mechelen, Oostende en Tienen heeft elke provincie zijn Overkop-huis. Maar ook online kunnen jongeren ‘overkop gaan’. Naast een serious game en zelftesten, vinden jongeren op overkop.be een luisterend oor en de weg naar de juiste hulpverlening. 

 

OOK STEUN LOKAAL EN INTERNATIONAAL

De jury besliste ook om 17 lokale initiatieven te ondersteunen die laagdrempelige hulp aanbieden aan jongeren of die inzetten op preventie, zoals een interactieve stadsgame, creatieve ateliers of een kortfilm gemaakt door leerlingen. 

Verder wordt een deel van het Rode Neuzen Fonds gebruikt om de internationale projecten van Comic Relief (format ‘Red Nose Day’) te steunen.

 

MERCI ALLEMAAL

Graag willen we alle adverteerders en actievoerders nogmaals bedanken voor hun steun aan Rode Neuzen Dag. We kijken er al naar uit om in 2018 opnieuw de handen in elkaar te slaan voor jongeren met psychische problemen.

Je vindt alle info over de organisaties achter de Overkop-huizen en de lokale projecten op rodeneuzendag.be.