Aan de fantastische wielercarrière van Tom Boonen komt binnen een paar weken een einde. Nog één keer wil hij Parijs-Roubaix, ‘zijn’ koers, rijden en daarna stopt hij ermee. Koen Wauters heeft hem maandenlang gevolgd tijdens het allerlaatste jaar van zijn professionele carrière, met als resultaat een uniek portret van één van de grootste sporticonen van de laatste twintig jaar.

Waar sportjournalisten moesten stoppen, begonnen de camera’s van Koen te draaien. In de gloednieuwe reeks in drie delen zien we Tom niet alleen op de fiets, maar ook privé, bij hem thuis in Mol met zijn vrouw en kinderen. Geen evidentie, want het grootste deel van zijn carrière heeft Tom zijn privéleven zorgvuldig afgeschermd.

Samen maken Tom en Koen een balans op van vijftien jaar aan de top in het wielrennen. Koen heeft altijd al een groot ontzag gehad voor Boonen als sporter én als mens. Want Boonen is niet alleen een straffe wielrenner. Hij valt altijd op door zijn enorme wilskracht, zijn strakke focus, zijn vermogen tot zelfrelativering en typisch droge Kempense humor.

Tom Boonen: My Ride, My Fight, My Life, vanaf maandag 27 maart om 21.40 uur bij VTM