Afgelopen zondag was het eindelijk zover: Q2 liet met een dubbelaflevering het waanzinnige Peking Express los op zijn kijkers. 6 duo’s begonnen hun liftersavontuur door Zuidoost-Azië. Hun doel? Als eerste de eindbestemming bereiken. Sean Dhondt en de Nederlandse Rik van de Westelaken reizen mee en nemen de presentatie van het programma op zich. 

Maar het is allesbehalve een snoepreisje voor de teams. Tijdens een heftige tocht door Vietnam, Laos en Cambodja moeten ze alles zelf regelen: van vervoer en een slaapplaats tot eten. Dagelijks krijgen ze maar 1 euro mee dus alles zal afhangen van de plaatselijke bevolking. En na elke etappe moet één duo de race verlaten. Tenzij…

 

Tweede kans

De zwarte enveloppe drijft de spanning op in het nieuwe seizoen van Peking Express. Die geeft de afvallers van de etappe de kans om in het spel te blijven. Als de enveloppe hen redt, vervoegt een bekend gezicht het gezelschap. Nadeel? Het duo mag de volledige etappe zelf niets meer doen want daar zorgt hun nieuwe reisgenoot voor. Hij of zij krijgt dus het lot van het team volledig in handen.

 

Reis mee achter de schermen

Op de website van Q2, de Q-app en de social mediakanalen van Peking Express krijgen de kijkers een blik achter de schermen. Zo zien ze hoe Sean, Rik en de cameraploeg de opnames van dit adembenemende avontuur beleefden.

 

Peking Express, elke zondag om 20.30 uur bij Q2