Programma’s die hier gemaakt zijn. Met onderwerpen die we herkennen. Sterren en nieuwe talenten waar we verbondenheid mee voelen. Het is en zal altijd de beste content opleveren. De kijkcijfers van november bewijzen het.

Gemiddeld volgden 984.789 Vlamingen (44,1%) de wedstrijd naar onbekend zangtalent van bij ons in The Voice van Vlaanderen. Nog meer schattenjagen met Rijker dan je Denkt?, dat met 28,5% marktaandeel zijn sterkste start ooit beleefde. 

 

 

Even knappe cijfers voor fictie van eigen bodem: Spitsbroers sloot zijn tweede seizoen af met 28,5%! En ook de familie Van den Bossche deed het goed in november. Familie rondde al voor de 5e keer dit jaar de kaap van de 800.000 kijkers (32,2%).

 

 

Ook de humor van Hoe Zal Ik Het Zeggen?, dat gezien zijn succes al zeker is van een tweede seizoen, scoorde 27,2% marktaandeel. En die andere nieuwe humorproductie, Ge Hadt Erbij Moeten Zijn, deed het haast even goed met 27%.

 

 

Belgisch talent dat ook vlot scoort: onze Rode Duivels. De oefenmatch tegen Japan werd door 1.116.994 Vlamingen live bekeken bij VTM (38,4%). Dat belooft voor later dit jaar wanneer ook de interlands mét inzet bij VTM worden uitgezonden.

 

ALWEER MOOIE AFFICHES OP Q2

Het internationale topvoetbal was weer op de afspraak in november. Met spectaculaire Champions League-matchen en sterspelers in bloedvorm. Geen wonder dat dit dé kijkcijferhit blijft bij Q2. Anderlecht-Bayern München was goed voor 20,6% marktaandeel. En ook die andere Belgisch-getinte match, Napels-Manchester City, bracht 12,3% van de kijkende Vlamingen naar Q2.

Op andere avonden kan Q2 rekenen op een heel breed filmpubliek. Van komedies zoals Johnny English Reborn (13,2%) tot donkere actiefilms als Fury (12,3%).

 

VITAYA: BEST. NOVEMBER. EVER.

Met een marktaandeel van 8,2% behaalde Vitaya de beste novemberresultaten sinds haar oprichting. Heel wat films behaalden makkelijk meer dan 100.000 kijkers, met als absolute topper Ever After, A Cinderella Story (183.275 kijkers). Laat die kerstfilms maar komen in december. ;-)

 

Bron: CIM Audimetrie, live+7