Met de komst van ‘mannenzender’ CAZ in oktober heeft MEDIALAAN uitgesproken sterke touchpoints met alle kijkersprofielen. Een visie die een half jaar later al duidelijk loont, want alle zenders haalden in mei sterke scores.

 

PUBLIEKSLIEVELING VTM: ECHTE MENSEN, STRAFFE STERREN

Absolute topper bij VTM in mei was Liefde voor Muziek. Maar liefst 827.827 kijkers (marktaandeel 34,8% op VVA 18-54) zagen unieke covers uitgroeien tot meeslepende hits. Ook het zangtalent van The Voice Kids betoverde Vlaanderen: 36,1% marktaandeel op vrijdagavond! Goed voor 790.864 kijkers.

 

 

Op de derde plek vinden we fictie van eigen bodem: het tweede seizoen van Zonen van Van As haalde met 650.321 kijkers 30,4% marktaandeel. Verder scoorden ook Echte Mensen: Nieuw Leven (28,6%) en de sterrenparade van Tegen De Sterren Op (27,1%).

 

 

 

 

Nog meer sterrenstof is er met de VTM Filmtoppers. Zo keken 455.377 Vlamingen naar de remake van Annie (met Will Smith), goed voor 29,7% marktaandeel.

 

VOORAVOND VTM BLIJFT STERK BLOK

Of het nu bij het koken of bij het dessert is, in de vooravond kijkt de Vlaming graag naar VTM. Met meer dan 30% marktaandeel voor De Buurtpolitie, Familie en uitschieter VTM NIEUWS (36,3%) biedt dit elke dag opnieuw een ongekend sterke positie om de tv-avond te starten.

 

 

 

INTERNATIONAAL VOETBAL EN FILM? Q2 CHECKEN!

Millennial-zender Q2 scoorde ook in mei met de Champions League. De halve finales waren telkens goed voor om en bij de 300.000 kijkers, met als absolute voltreffer de terugwedstrijd tussen Atletico en Real Madrid (432.441 kijkers, 15,7%).

Ook de sterke filmprogrammatie van Q2 zette in mei mooie cijfers neer. X-Men Days of Future Past haalde zelfs vlotjes 23,9% marktaandeel op zaterdagavond.

 

TROUW PUBLIEK VOOR VROUWENZENDER VITAYA 

Bij Vitaya zorgen naast de vertrouwde series, ook de films met een vrouwelijk kantje voor knappe cijfers. Filmmomenten als The Switch (6,7%) en Trust (6,3%) tonen dat deze nichezender in de harten van vele Vlaamse vrouwen zit.

 

CAZ: VUISTJE VOOR DE KLASSIEKERS

Het jongste broertje, of liever: broer, in de MEDIALAAN-familie blijft maar groeien. Dankzij tijdloze klassiekers en straffe mannenfilms overschrijdt deze zender regelmatig het 6% marktaandeel (Live and Let Die, Under Siege II) en haalt zelfs pieken van 8% marktaandeel (The Shawshank Redemption). Kaskrakers en meer? Yes, sir!

 

Bron: CIM Audimetrie, live+7, VVA18-54 (VTM) - VVA18-44 (Q2) - Vr18-44 (Vitaya)