GELUKKIGE KIJKERS, GELUKKIGE ADVERTEERDERS

"De kijker kan op ieder online platform gratis de MEDIALAAN-zenders bekijken waar en wanneer hij wil. Live of uitgesteld én met gepersonaliseerde reclameboodschappen. Uniek!”

Olivier Van Zeebroeck, 
Head of Digital

Bij MEDIALAAN vermarkten we onze kwalitatieve content via sterke merken op alle platformen die relevant zijn voor de kijker, luisteraar en adverteerder. Bovendien staan we niet stil. We innoveren op zowel huidige als nieuwe platformen: we volgen onze kijker en luisteraar waar hij of zij zich ook bevindt.

In 2010 startte MEDIALAAN met short form video op haar eigen websites, apps en de belangrijkste krantensites in Vlaanderen. Zo kunnen onze kijkers helemaal gratis de leukste videofragmenten van hun favoriete programma’s bekijken. En met korte unskippable spots van maximum 15" bouw je snel een online bereik op. Vandaag haalt short form zo'n 11,1 miljoen views per maand.

In 2014 voegde MEDIALAAN long form video toe aan het lijstje van innovaties. Met vtm.be en de VTM-app kunnen haar kijkers hun favoriete VTM-programma’s gratis (her)bekijken, en dit tot 30 dagen na uitzending. Via een eenvoudige registratie kan iedereen, op welk platform ook, onze lokale en kwalitatieve content bekijken. Het long form-netwerk geeft de adverteerder de opportuniteit om zijn spots unskippable en op een bevoorrechte plaats te tonen aan de digitale kijker. Het afgelopen jaar werden per maand gemiddeld 3,6 miljoen volledige afleveringen bekeken.

Stievie FREE is sinds de lancering in december 2015 een waardevolle aanwinst voor MEDIALAAN. Via dit online televisieplatform kan iedereen, in ruil voor ondoorspoelbare reclame, gratis naar de zeven zenders van MEDIALAAN (VTM, Q2, Vitaya, CAZ, VTMKZOOM, KADET & Qmusic) kijken, waar en wanneer men wil. Kijken kan zowel live als licht uitgesteld, tot 6 dagen na uitzending. En dit via laptop en tablet, en binnenkort ook via smartphone.

In het najaar van 2016 lanceerde MEDIALAAN de nieuwe Q-app, die video en muziek samenbrengt. Via de Q-app en Q2.be kan men waar en wanneer men wil, in ruil voor unskippable ads, gratis naar Q2-programma’s kijken. En dit zowel live als licht uitgesteld, tot 7 dagen na uitzending. Daarnaast kan men met de Q-app live naar Qmusic luisteren én krijgt de gebruiker gepersonaliseerde info in de You-sectie. Kortom, de Q-app zorgt voor een totaalbeleving rond twee sterke merken, Qmusic en Q2.