MEDIALAAN gelooft erin om zo'n kwalitatief mogelijke online reclame-omgeving te creëren, voor kijker én adverteerder. Na het aanbieden van gratis MOAT viewability cijfers, lanceert MEDIALAAN nu ook Cross Device User Capping op alle campagnes.

Capping is het aantal keer dat je een online spot wordt getoond binnen een bepaalde tijdspanne. Vroeger werd deze capping gedaan door middel van cookies, waarbij elke browser (Explorer, Chrome, Firefox…) op elk device zijn eigen cookies bijhield. Alleen gebruik je zelden één device of browser: gemiddeld gebruikt een Belgische consument 3,5 devices per dag.

Voortaan berekent MEDIALAAN deze capping op basis van de accountdata per gebruiker. De server houdt de informatie bij van je kijkgedrag, over alle devices en browsers heen. Zie je een bepaalde spot op je smartphone, dan zal je die binnen een afgebakend tijdslot niet meer te zien krijgen op je laptop of tablet. 

Cross Device User Capping werd opgestart met de lancering van Stevie Free in augustus, maar is ondertussen actief op alle MEDIALAAN-platformen bij longform content. Leuk om te weten, Cross Device User Capping is automatisch van toepassing op je online campagne en bovendien gratis. Je krijgt dus automatisch betere data en een betere bereiksopbouw voor je campagne. 

“Deze aangescherpte datameting is een duidelijke vertaling van onze online strategie: relevant zijn op elk device, met kwalitatieve reclame die op een kwalitatieve manier aan premium content wordt gelinkt”, verduidelijk Olivier Van Zeebroeck, Head of Sales Digtal.