Premium video heeft een meerwaarde voor zowel de consument als de adverteerder. De content is van hoge kwaliteit en professioneel gemaakt, dus komt online videoreclame in een veilige, impactvolle en exclusieve omgeving terecht.

The FreeWheel Council for Premium Video Europe verdedigt de belangen van de premium videoindustrie. De lobbygroep bestaat uit 13 broadcasters en operatoren waaronder Channel 4 en MEDIALAAN. In een eerste paper over premium video bundelden ze volgende take-aways over de waarde van premium video:

1. Premium video fit met reclame. Samen houden ze de aandacht langer vast en wekken ze engagement op. Channel 4 onderbouwt dat in een rapport: de reclame-uitkijktijd op YouTube is 62% lager en op Facebook meer dan 5 keer lager dan op hun eigen All 4 VOD platform. Bij MEDIALAAN is die uitkijktijd maar liefst 98%. Uit een bevraging in de UK bij media professionals blijkt dat viewability (uitkijktijd + % in scherm van de online video reclame) de belangrijkste indicator is van mediakwaliteit. 

2. Premium online video is fraudevrij. De associatie van adverteerders in de USA heeft onlangs aangetoond dat 23% van alle online video reclamecontacten afkomstig is van frauduleuze computers (bots). FreeWheel geeft aan dat 99,9% van de premium video reclamecontacten gezien is door echte kijkers. Die video’s zijn enkel te bekijken in een afgesloten omgeving waarbij kijkers zich moeten aanmelden. Bots kunnen de impressies van de video’s dus niet onterecht de hoogte in sturen. 

3. Premium online video garandeert een merkveilige omgeving, de tweede prioriteit van mediakwaliteit volgens diezelfde studie (zie 1.) Dat komt in de eerste plaats omdat online video verder bouwt op klassieke live tv-content. Volgens een studie van Thinkbox UK is vooral  reclame op televisie betrouwbaar. Daarnaast wordt de fit tussen reclame en premium content en vooral nieuwscontent streng gecontroleerd. 

Lees hier de volledige paper.