Q mist zijn aftrap niet! Begin september lanceerde MEDIALAAN de nieuwe Q-app, die tv en radio samenbrengt. Zo luister je radio en kijk je tv in één en dezelfde app. En deze vernieuwing was een groot succes: 327.000 kijken en luisteren mobiel naar beste muziek, series, films en voetbal.

 

Dubbel zoveel downloads – 20 miljoen schermweergaves

De vernieuwing in september triggerde heel wat Qmusic-luisteraars en Q2-kijkers om de app te downloaden. De afgelopen twee maanden waren er dubbel zoveel downloads dan vorig jaar in dezelfde periode. In totaal hebben nu 327.000 personen de Q-app op hun smartphone, tablet of Apple Watch staan.

Ook het aantal gebruikers is toegenomen in vergelijking met vorig jaar: 80.000 gebruikers of een stijging van maar liefst 18%. De afgelopen twee maanden waren er ook meer dan 20 miljoen schermweergaves, dat is bijna 20 keer zo veel als vorig jaar!

De Rock 100 van Qmusic met onder andere een digitaal Q-Rock radiostation en de live uitzendingen van de Champions League zorgden voor een piek in deze cijfers.

 

Tv kijken & radio luisteren in 1 app 

De app bestaat uit drie delen: Q2, Qmusic en You

 

 

Live en uitgesteld naar Q2 kijken 

In het Q2-gedeelte kan je de Q2-programmatie terugvinden en, naast live naar Q2 kijken, ook bijna alle programma's tot een week na uitzending (her)bekijken. En als je favoriete programma al bezig is, kan je snel even terugspoelen naar het begin van het programma. Vooral de Champions League scoort in de Q-app: in oktober was voetbal goed voor 38% van alle bekeken video’s. Maar ook series werden in oktober vaak bekeken: bijna 20% was afkomstig van Quantico.

 

Gratis berichtjes sturen en opstaan met je favoriete muziek 

In het Qmusic-deel kan je nog altijd live de radio-uitzending volgen, gratis berichtjes sturen, zien welke artiesten er gedraaid worden … Zo werd de Qmusic livestream de voorbije twee maanden meer dan 640.000 keer opgestart. Maar je kan ook opstaan en gaan slapen met Qmusic, want de Q-app heeft nu een wekker en een sluimerfunctie. En die wekker werd vanaf de lancering tot nu meer dan 90.000 keer gebruikt.

 

Informatie op maat van de gebruiker

In het You-gedeelte vind je berichten die speciaal voor de gebruiker werden samenstellen: nieuwe Q-acties, toffe quotes uit programma's, verkeers- en weerinfo, tweets en nog zoveel meer! Vooral de verkeersinformatie werd regelmatig geraadpleegd: 16% van de schermweergaves zijn hiervan afkomstig.

 

Ontdek de Q-app en download hem nu via de App Store en Google Play.