Op zaterdag 3 december 2016 is het zover: de tweede editie van Rode Neuzen Dag. Vlaanderen is ondertussen massaal actie aan het voeren om jongeren met psychische problemen te helpen: er worden al meer dan 2.000 acties georganiseerd voor de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius. 

Al die actievoerders kunnen vanaf vrijdag 25 november terecht in Gent om samen met Qmusic af te tellen naar 3 december tijdens de Rode Neuzen Dag Countdown. Want dan is het eindelijk zover: Rode Neuzen Dag, met 's avonds een spetterende live show bij VTM.

 

Qmusic verwelkomt actievoerders in Gent met live radio, comedy en muziek

Sam & Heidi kamperen er vanaf 25 november negen dagen lang in de Rode Neuzen Dag Tent op het Sint-Pietersplein in Gent voor live radio. Daarnaast staan er elke dag heel wat optredens en comedyshows op het programma. Onder andere William Boeva, Gunter Lamoot, Henk Rijckaert en Xander De Rycke komen al zo’n comedyshow brengen. Voor live muziek wordt gezorgd door o.a. Gabriel Rios, Emma Bale, Coely en Milo Meskens.

 

Rode Neuzen Dag Nieuws: Birgit Van Mol gaat elke dag live vanuit Gent

Ook VTM NIEUWS sluit 9 dagen lang aan in Gent. Birgit Van Mol presenteert er elke dag live het Rode Neuzen Dag Nieuws. Hoe leeft Rode Neuzen Dag in Vlaanderen? Wat gebeurt er naar aanleiding van de goeddoelactie? Er komt daarnaast elke dag een reportage aan bod, waarin Evi Hanssen eropuit trekt in Vlaanderen, om te babbelen met hulpverleners of jongeren die zelf in aanraking zijn geweest of nog steeds zijn met de problematiek. Ook weervrouw Jill Peeters presenteert er 9 dagen lang het weerbericht.